Selecteer een pagina

Wat boffen we met deze fijne nazomer.  De temperaturen blijven aangenaam warm in de avond en we kunnen nog lekker buiten eten.
Wanneer het zo warm is, vind ik het heel lekker om een frisse maaltijdsalade te eten.

Wat heb je nodig? ( 1 persoon)

  • 200 gram Stoofperen (uit pot)
  • 40 gram Ontbijtspek
  • 15 ml Balsamicoazijn
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1 eetlepel Gembersiroop
  • 15 gram Sla (krop, ijsberg)
  • 35 gram Rucola sla
  • 40 gram Geitenkaas ( zachte)

Bereiding:

Stoofperen laten uitlekken en droog deppen.
Bak de plakjes ontbijtspek in de olie.
Neem de plakjes ontbijtspek uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bak de stoofperen in de achtergebleven olie, lichtbruin.
Giet de gembersiroop over de peren. Haal de peren uit de pan en leg ze op een bord.
Roer de balsamico azijn door het bakvet en laat het ietsje indikken op matig vuur. U mag eventueel iets meer azijn gebruiken als het te snel indikt.
Leg de sla op een bord. Leg de peren en het vlees erop. Verkruimel hierover de geitenkaas.
Giet de iets ingedikte balsamico er overheen.

 

Voedingswaarde: Kcal 468,55 / Eiwit 12,74 gram / koolhydraten 39,72 gram / Vet 31.81 gram

 

7668129986_dc31257a4f_z

 

//SCRIPT BMI Calculator