Selecteer een pagina

Vetpercentage is het percentage van je lichaam dat uit vet bestaat. Het is niet mogelijk om helemaal geen vet te hebben.

Vrouwen hebben ongeveer 13% vet op hun lichaam nodig, mannen rond de 5%. Als je daar onder (of dichtbij) komt, kan je lichaam bepaalde processen niet meer goed uitvoeren. Vrouwen worden bijvoorbeeld onvruchtbaar en zijn niet langer ongesteld. Een te laag vetpercentage is dus niet gezond.

Ik merk dat vooral de jonge mannen het ontzettend belangrijk vinden om een zo laag mogelijk vetpercentage te hebben. Helaas hebben zij vaak geen realistisch beeld van wat “normaal” is en hoe dat zich vertaalt in de spiegel. Onderstaand een globaal beeld van hoe die verschillende vetpercentages er nu eigenlijk uit zien.

Waar moet je op letten als je het vetpercentage wil laten opmeten.
1. Laat je altijd meten door dezelfde persoon. Zeker in het geval van een huidplooimeting. Dat is mensenwerk. Verschillende mensen meten verschillend.
2. Wanneer je meet met een weegschaal, meet dan altijd met dezelfde weegschaal.
3. Meet altijd op dezelfde dag en tijd.
4. Zorg dat je altijd meet onder dezelfde omstandigheden. Ga dus niet eerst sporten of heel veel drinken en dan laten meten.

11885386_861454983932824_6913826430890123177_n

//SCRIPT BMI Calculator